Nokian Snowproof - odličan pneumatik za promenljive zimske uslove

Nokian Snowproof - odlican pneumatik za promenljive zimske uslove

Nokian Snowproof - odličan pneumatik za promenljive zimske uslove

Zimski pneumatici Nokian Snowproof su najnoviji proizvod koji je finska kompanija Nokian predstavila za sezonu 2019/2020. Ovaj pneumatik, koji je ponosni naslednik Nokian WR D4, specijalno je dizajniran za promenljive zimske uslove (od blage, do izuzetno oštre zime), koji su karakteristični i za naše podneblje. Kompanija Nokian je jedina koja poseduje istraživački centar gde se tokom čitave godine vrše istraživanja u zimskim uslovima, te se može reći da su eksperti za ekstremne uslove. Prema rečima proizvođača, Nokian Snowproof predstavlja pneumatik koji se lako adaptira na nepredviđene promene vremena, uobičajene za zimske uslove vožnje.

Ključni koncept koji je korišćen prilikom izrade Nokian Winterproof guma jeste Alpin Sense Grip koji se nalazi u samom “srcu” pneumatika i omogućava da se guma prilagodi najrazličitijim zimskim uslovima. Alpin Sense Grip tehnologija deluje poput sigurnosnog pojasa u ekstremnim vozačkim situacijama koje vas mogu zadesiti tokom zimskih dana. Ponekad se tokom samo jednog putovanja može desiti da vas zateknu mokri putevi i bljuzgavica, ali i snegom zavejane planinske rute. Nokian Winterproof gume su dizajnirane da uspešno savladaju ovakve situacije.

Nokian Snowproof performanse slika

Uz pomoć Alpin Sense smese pneumatik održava odlično prijanjanje bez obzira na temperaturu vazduha (od blagih do ledenih zimskih uslova). Pored toga, obezbeđuje i odlično prijanjanje na mokroj podlozi kao i bolju otpornost na habanje. Takođe, Nokian Snowproof pneumatik poseduje veoma nizak otpor kotrljanja, što utiče na smanjenje potrošnje goriva i emisija štetnih gasova.

Bezbednost tokom vožnje je bazirana na čitavom spektru različitih tehnologija od kojih izdvajamo pojačivač efikasnosti kočenja (Brake Booster), koji povećava kontakt gume sa voznom površinom i efikasno povećava prijanjanje prilikom kočenja, posebno na snežnim površinama. Takođe, tehnologija Snežne kandže (Snow claws) je dizajnirana tako da poboljša prijanjanje kako na mekom tako i na čvrstom snegu, pa čak i na poledici. Kada je reč o komforu tokom vožnje, Nokian je radio na tome da smanji nivo buke i vibracija tokom vožnje korišćenjem tehnologije tihog bočnog zida (Silent Sidewall).

Nokian Snowproof je od skora dostupan i na srpskom tržištu, a možete ga pronaći i u našem servisu. Za više informacija o ceni i trenutnom stanju pozovite na 021/ 400 300 ili nas kontaktirajte putem e-maila info(at)autogumesrdanov.rs.

Lišće na putu - opasno kao led!
Lišće na putu - opasno kao led!
Prethodni tekst
Ponuda zimskih guma sezona 2019/2020
Izdvajamo iz ponude zimskih guma (2019/2020)
Sledeći tekst