Nokian Powerproof i Wetproof - za bezbrižnu letnju vožnju

Nokian Powerproof i Wetproof - za bezbrižnu letnju vožnju

Nokian Powerproof i Wetproof - za bezbrižnu letnju vožnju

Skandinavska kompanija Nokian koja je prepoznatljiva po svojim zimskim pneumaticima, prethodnih godina je dokazala da je u stanju da napravi i izuzetno kvalitetne letnje pneumatike. Upravo takvi su Nokian Powerproof i Nokian Wetproof modeli, koji su specijalno dizajnirani za promenljive centralnoevropske letnje uslove. To znači da su ovi pneumatici prilagođeni kako za vrele suve dane, tako i za iznenadne pljuskove i kišne uslove.

Kako se na letnjim gumama obično vozimo duže nego na zimskim, one moraju biti prilagođene za različite vremenske uslove počevši od ranog proleća pa sve do pozne jeseni. Zahvaljujući posebno razvijenom konceptu dvostruke zone bezbednosti i gumenoj smesi nove generacije sa inovativnim polimerima i poboljšanom strukturom silike, letnje gume Nokian Powerproof i Wetproof vam garantuju prvoklasnu sigurnost, stabilnost i prijanjenje na mokrom.

Ovi pneumatici će zadržati svoja svojstva kako tokom suvih i vrelih letnjih dana, tako i u slučaju naglih promena temperature sa pljuskovima i dužim kišnim periodima.

Nokian Powerproof i Wetproof poseduju tehnologiju Dvostruke zone bezbednosti (Dual zone safety) koja obezbeđuje maksimalan komfor tokom vožnje i visok nivo sigurnosti. Gazeći sloj podeljen je na dve funkcionalne zone i na taj način ovaj koncept nudi kombinaciju odličnih performansi kako na suvoj, tako i na mokroj podlozi.

Nokian dvostruka zona bezbednosti

Unutrašnja strana gazećeg sloja naziva se Zona bezbednosti na mokrom (Wet safety zone) i ona obezbeđuje odlično prijanjanje u mokrim uslovima i povećava otpornost u slučaju pojave akvaplaninga. Sa spoljašnje strane gazeće površine nalazi se tzv. Zona stabilnosti (Power zone), koja omogućava stabilnost i dobro upravljanje po suvim vremenskim uslovima.

Gumena smesa Aqua Hybrid takođe pruža dodatnu bezbednost po kišovitom vremenu. Ova gumena smesa nove generacije sa naprednim vrstama polimera i unapređenom silikatnom strukturom pruža izvanredno prijanjanje na mokrim površinama i smanjenu potrošnju goriva.

Takođe, ova dva modela se mogu naći i u SUV varijantama, a oba dezena poseduju unikatnu Nokianovu tehnologiju Aramidnog bočnog zida. Konstrukcija bočne strane sadrži izuzetno jaka aramidna vlakna, što je čini otpornijom na iznenadne udarce i posekotine koje bi mogle da vam pokvare putovanje. U razvoju i testiranju Nokian Powerproof SUV dezena je učestvovao i nekadašnji šampion formule 1 Mika Hakinen. Prema njegovim rečima ovaj dezen nudi kombinaciju vrhunskih performansi, odličnu izdržljivost i izuzetno ugodan osećaj tokom vožnje.

Našu ponudu Nokian letnjih pneumatika možete pogledati na sledećem linku. Za više informacija kontaktirajte nas na brojeve 021/400 300 ili 060/6393 151, kao i putem emaila na info@autogumesrdanov.rs

Nove EU oznake na gumama od 1. maja
Nove EU oznake na gumama od 1. maja
Prethodni tekst