Nokian WeatherProof - izvanredna guma za sve sezone

Nokian weatherProof

Nokian WeatherProof - izvanredna guma za sve sezone

Na osnovu našeg prethodnog teksta koji se odnosio na M+S oznaku na gumama, doneli smo zaključak da se oznaka M+S (blato + sneg) nalazi na svim zimskim gumama, ali i na nekim gumama koje se mogu voziti tokom cele godine (All-season gume). U ovom tekstu smo se odlučili da predstavimo All-season gumu koja dolazi iz Finske kompanije Nokian i koja se već nekoliko godina unazad nalazi u samom vrhu kada su u pitanju rezultati raznoraznih testiranja – Nokian WeatherProof.

Kompanija Nokian Tyres je Finski proizvođač pneumatika čije sedište se nalazi u gradu Nokija. Ova kompanija je osnovana 1898. godine i prvobitno se bavila proizvodnjom tehničkih proizvoda od gume potrebnih za industriju. Od 1932. počinje proizvodnja guma za bicikle i putničke automobile, a već 1934. godine razvijen je prvi zimski pneumatik na svetu. Nokian Tyres poseduje poligon za testiranje guma koji se nalazi u gradu Ivalo (Laponija), na krajnjem severu Finske i to je jedini poligon na svetu gde se tokom čitave godine vrše testiranja zimskih guma u najekstremnijim uslovima.

Pneumatici Nokian WeatherProof su prvi All-season pneumatici koje je proizvela ova Finska kompanija. Dizajnirani su za celogodišnju upotrebu i pružaju prvoklasnu bezbednost, visoke performanse i izdržljivost u svim vrstama uslova na putu. Ovaj model je dostupan za putničke automobile, SUV i kombi vozila. Pneumatici Nokian WeatherProof izdvajaju se od običnih univerzalnih pneumatika zahvaljujući izuzetnim karakteristikama prijanjanja, kako u letnjim, tako i u zimskim vremenskim uslovima. Kombinuju legendarnu zimsku bezbednost brenda Nokian Tyres i preciznu stabilnost vožnje i čvrsto upravljanje Nokian letnjih proizvoda. Sve veličine imaju simbol pahuljice (3PMSF) koja označava da su pneumatici zvanično odobreni za zimsku upotrebu.

Univerzalna guma Nokian WeatherProof je zimska guma sa odličnim karakteristikama prijanjanja. Istovremeno, to je i letnja guma koja se precizno kotrlja u toplim letnjim uslovima. Gazeći sloj ovog pneumatika izrađen je od nove generacije silika gumene smese koja je namenjena upravo promenljivim vremenskim uslovima. Prijanjanje zimi odlično je na temperaturama blizu nule i nešto nižim. Tokom letnjeg perioda ovaj pneumatik omogućava dobro mokro prijanjanje i nizak otpor kotrljanja, čime se umanjuje potrošnja goriva.

Nokian WeatherProof SUV pruža odličnu upravljivost na snegu, kao i po bljuzgavici. Smesa gazeće površine je napravljena tako da izdrži intenzivnu vožnju i teža vozila. Ovaj pneumatik je prijatno tih i ekonomičan tokom svih godišnjih doba. Gumena smesa bočnih zidova ojačana je ekstremno izdržljivim aramidnim vlaknima, što pneumatiku daje veću otpornost na iznenadne udarce i posekotine koje nanose oštre ivice ili predmeti.

Nokian weatherProof SUV

Nokian WeatherProof C je pneumatik koji karakterišu izdržljivost i komfor, kao i činjenica da čvrsto i uravnoteženo izlazi na kraj sa velikim opterećenjima točkova. Ovaj pneumatik ima različite modele gazeće površine, kako za veća vozila, tako i za modele sa manjim opterećenjem. Simetrična, strelasta šara gazeće površine (Nokian WeatherProof C Cargo) za dostavna vozila garantuje dobro prijanjanje na mokrim putevima i snegu. Za lakša kombi vozila, prilagođena je asimetrična šara (Nokian WeatherProof C Van) koja smanjuje rizik od plivanja pneumatika na vodi. Ovaj pneumatik takođe poseduje bočno ojačanje od aramidnih vlakana.

Oznaka M+S na gumama - šta znači i da li su to gume za sve sezone?
Oznaka M+S na gumama - šta znači i da li su to gume za sve sezone?
Prethodni tekst
Reparacija alu felni Srdanov Novi Sad
Reparacija aluminijumskih (alu) felni
Sledeći tekst